De alarmploeg

Reddingsbrigade Den Helder is altijd op zoek naar nieuwe leden die het team van vrijwilligers kunnen versterken. Naast evenementen, kan je ondersteunen bij de alarmploeg & elke week zwemtrainingen volgen

RBDH heeft de beschikking over een alarmploeg die 24 uur per dag 365 dagen per jaar oproepbaar is via alarmontvangers welke geactiveerd kunnen worden door de meldkamer.

Hoofdtaak is het gewondenvervoer, daar waar de ambulance niet kan komen. Hiervoor zijn op regionaal gebied protocollen en procedures opgesteld met de regionale alarmcentrale, ambulancedienst en reddingsbrigade.
Ook wordt deze ploeg ingezet voor zoekacties en ter ondersteuning van de reguliere strandbewaking. Er is een nauwe samenwerking met de KNRM, zowel station Den Helder alsmede Callantsoog. ook wordt de alarmploeg ingezet bij grotere calamiteiten op het Amstelmeer.

Reddingsvloot

Omdat er in Den Helder een rampeneenheid is gestationeerd, wordt de reddingsbrigade alarmploeg ook landelijk ingezet. Bij watersnood, waar ook in Nederland zal de reddingsbrigade alarmploeg binnen 24 uur ter plaatste kunnen zijn.

Zo heeft men tijdens de watersnood in Limburg in Venlo geholpen.

Lid worden Alarmploeg

C2000 Capcodes voor Reddingsbrigade Den Helder via Meldkamer Haarlem

0201456 DHD Reddingsbrigade Den Helder Kadergroep
0201457 DHD Reddingsbrigade Den Helder Alarmploeg
0201458 DHD Reddingsbrigade Den Helder Monitor”

P2000 Capcodes voor Reddingsbrigade Den Helder via Kustwachtcentrum
1735836 DHD Reddingsbrigade Den Helder Strandploeg
1735837 DHD Reddingsbrigade Den Helder Alarmploeg