Zwembadopleiding

De diplomalijn ‘Lifesaving’ wordt onderscheid gemaakt tussen drie series met elk een aantal brevetten en diploma’s.
Oudere leden vanaf 16 jaar zijn welkom om te komen trainen op donderdagavond. Een gedeelte van de banen is beschikbaar voor diplomazwemmen en wordt begeleid door een instructeur.

Wil je gewoon je kennis en conditie op peil houden? Dan zijn er minimaal 2 banen beschikbaar voor conditiezwemmen.
Leden kunnen hier banen zwemmen, al dan niet volgens een lesschema. 
Je bent altijd welkom om naar het Aquacentrum Den Helder te komen. Je mag dan geheel vrijblijvend een paar proeflessen bij ons komen volgen

Lid worden?

JUNIOR REDDER 1 T/M 4, 6-9 JAAR

Junior Redder is bedoeld voor de allerjongsten en er vooral op gericht om spelenderwijs jezelf te leren redden. Daarna maken de kinderen kennis met verschillende hulp- en reddingsmiddelen en wordt een begin gemaakt met het aanleren van de vaardigheden om een droge redding (een redding vanaf de kant) uit te voeren. Wanneer alle diploma’s zijn behaald, is iemand Junior Redder.

Zwemmend Redder 1 t/m 4, 9-12 jaar

Zwemmend Redder gaat weer een stapje verder en is er meer op gericht om een ander te redden. Tijdens deze opleiding wordt er kennis gemaakt met het uitvoeren van een natte redding (een redding in het water) en wordt er ingegaan op het handelen tijdens een ongeval. Wanneer alle diploma’s zijn behaald, is iemand Zwemmend Redder.

Lifesaver 1 t/m 3, vanaf 12 jaar

Life Saver diploma’s zijn de laatste diploma’s in de Lifesaving lijn en zijn meer gericht op het samen uitvoeren van een redding. De zelfredzaamheid wordt vergroot en een Lifesaver leert zelfstandig hulp te verlenen bij het aantreffen van een drenkeling. Daarnaast maakt het verlenen van eerste hulp ook onderdeel uit van de opleiding en is een EHBO diploma nodig vanaf Lifesaver 2. Wanneer alle diploma’s zijn behaald, is iemand een Lifesaver.