Gisteravond, 23 oktober om 18:50 is de vrijwillige alarmploeg van Reddingsbrigade Den Helder opgeroepen voor de vermissing van een 13-jarige jongen uit Callantsoog. Bij deze actie waren Reddingsbrigade Callantsoog ‘Paal 13’, Reddingsbrigade Petten, de Koninklijke Marechaussee, Brandweer Callantsoog en Politie Nederland, met helikopter, auto’s en fietsen aanwezig om te zoeken.

Hierop zijn wij met onze 4X4 strandambulance en een privé-voertuig uitgerukt. Onze opdracht was om de dijk, het Helderse strand tot en met strandslag Julianadorp, de duinen en de Donkere Duinen te doorzoeken naar de jongen. Hierbij heeft onze strandambulance op het strand, de onverharde duinpaden en de Donkere Duinen gezocht terwijl het privé-voertuig op de verharde duinwegen en in Huisduinen heeft gezocht. Om 22:00 zijn beide voertuigen bedankt voor het werk en terug naar de brandweerkazerne gegaan.

Vandaag is het nieuws binnengekomen dat de jongen veilig is teruggevonden bij kennissen.