Status update`s overstromingen zuid Nederland

zojuist is de NRV-eenheid van Den Helder vertrokken richting Limburg Omstreeks 03:30 vannacht zijn de leden van de alarmploeg opgeroepen om in vooralarm te komen voor de overstromingen in Limburg. Vannacht is de boot en ons voertuig klaargemaakt en zijn wij nu aan het wachten op onze oproep. Wij wensen al onze collega’s en andere hulpverleners die er nu al zijn veel succes.

De lifeguards van reddingsbrigade Den Helder zijn vanaf Den Helder richting Amstelveen gereden vanaf waar samen met andere reddingsvloot eenheden een verplaatsing richting de grens van België is ingezet, waar zij samen met de overige eenheden zullen assisteren bij de evacuatie van Luik

Update

Na een rit van 330 kilometer zijn de Helderse lifeguards met onze Toyota landcruiser en vlet aangekomen op een militaire basis in Luik. Vanaf hier zal hulp worden aangeboden met onder andere het evacueren van personen. Van onze lifeguard ter plaatse:

SITREP: nog onbekend wanneer we in actie komen. Op dit moment wordt bekeken waar we het meest nodig zijn. Wij gaan in de tussentijd onze rust pakken in de auto’s tot wij nodig zijn.

Update

15-07-2021 23:00 Van onze lifeguard ter plaatse:Update, we zijn in het dorp Hamoir bij de brandweer. Gaan zo nog een kwartier rijden en dan de boten te water laten. Er is een dorp welke afgesloten is van de wegen. Waarschijnlijk zo’n 30 man die op eerste verdieping of dak zitten. Sterke stroming16-07-2021 04:00Eerste locatie gehad, meesten wilden niet weg die er nog waren, andere huizen waren leeg. Het was heel bijzonder. Nu kijken hoe we op onze slaapplaats komen

Update

De NRV Eenheden waaronder die van Reddingsbrigade Den Helder keren terug naar Nederland ?? na de hulpverlening bij de overstromingen in België ??. De eerste ploeg van Reddingsbrigade Den Helder zal na een inzet van 36 uur worden afgelost in Maastricht door een tweede ploeg die nu vanuit Den Helder nu onderweg is om bijstand te verlenen bij de dijkbreuk te Meerssen in Zuid-Limburg

Update

Voor de leden van Reddingsbrigade Den Helder zit de inzet in Limburg en België erop. Het complete peleton 2, waar Reddingsbrigade Den Helder onderdeel van is, is afgeschaald. Zowel de eerste als de tweede groep zijn na een nacht slaap zojuist vertrokken van Maastricht naar Den Helder. Hier zullen spullen bijgevuld worden en vooral veel worden schoongemaakt. Hierna zullen wij weer gereed staan voor meldingen in de Gemeente Den Helder .Wij willen iedereen bedanken voor alle steun en fijne woorden de laatste tijd. Ook hebben wij van AVIA Marees te horen gekregen dat wij een sponsoring kunnen verwachten voor de rit heen en terug naar België. Hier willen wij AVIA Marees enorm voor bedanken.

De NRV eenheid in luik

NRV verzamelpunt te Amstelveen

.