Reddingsbrigade Den Helder

VoorwoordWelkom op de site van de Helderse Reddingsbrigade!

Je leest het regelmatig in de krant: “Reddingsbrigade redt drenkeling uit zee”, of: “Reddingsbrigade haalt een in problemen geraakte surfer van het water”. Gelukkig was daar op tijd de reddende hand van de Reddingsbrigade!

Niet altijd loopt het goed af. De Reddingsbrigade spant zich, met al haar beschikbare middelen, in in het voorkomen en bestrijden van de verdrinkingsdood. Het werk van de vele vrijwilligers, die dag en nacht klaarstaan om te verhoeden dat zich levensbedreigende situaties voordoen, is van groot belang. Zeker in Den Helder, dat omringd is door water.

Ik ben trots op de mannen en vrouwen van de Reddingsbrigade! Juist omdat het vrijwilligers zijn, die continue trainen en opleidingen moeten volgen om up to date te blijven. Zij zetten zich, soms met gevaar voor eigen leven, in voor de medemens.

Het is van belang dat zich vrijwilligers blijven melden. Daarom laat de Reddingsbrigade zich ook zien in de samenleving. Zij presenteren zich tijdens demonstraties, op scholen, overal waar het maar kan.
De Helderse Reddingsbrigade is een hecht team dat inspireert en motiveert!

Koen Schuiling
Burgemeester van Den Helder