Reddingsbrigade Den Helder

800 Bezoekers voor Helderse Reddingbootdag KNRM

06-05-2017Den Helder – De KNRM hield zaterdag bij alle stations in het land de jaarlijkse Reddingbootdag. Ook in Den Helder was het station geopend. Honderden belangstellenden kwamen langs, bijvoorbeeld om eens een stukje mee te varen op de Joke Dijkstra.

“Eigenlijk is de Reddingbootdag een bedankdag voor onze donateurs”, vertelt de Helderse KNRM-secretaris Maarten Noot. “Dankzij hun gulle giften bestaat de KNRM en dus doen we met deze dag iets terug.” Qua belangstelling begon de dag wat rustig, maar gaandeweg de dag kwam er toch veel publiek en ontstonden er zelfs wachtrijen voor de rondvaarten. “We hebben al vrij snel twee boten moeten inzetten, anders zouden de mensen meer dan een uur hebben moeten wachten”, aldus Noot.

Publiek kon niet alleen mee aan boord, er was nog veel meer te doen. De Reddingsbrigade was aanwezig, het Kustwachtschip The Guardian was open voor publiek, er werden demonstraties gegeven van het opblazen van reddingsvlotten en natuurlijk viel er genoeg te eten en te drinken.

De dag werd in Den Helder uiteindelijk bezocht door zo’n achthonderd bezoekers. Volgens de KNRM hebben er daarvan zo’n zeshonderd meegevaren met de Joke Dijkstra en de Dorus Rijkers.

 

Bron: Den Helder Actueel
Foto: Mijnvideoreportage.nl