Reddingsbrigade Den Helder

Reddingbrigade kwam deze zomer 285 keer in actie

19-09-2016Den Helder – De Helderse Reddingbrigade is dit strandseizoen in totaal 285 keer in actie gekomen. Dat liet pr-vrouw Sacha Houtveen zaterdag weten in het LOS-radioprogramma “De Week op Zaterdag”. Het was al met best een druk seizoen voor de strandwachten.

Het strandseizoen is voor de Reddingbrigade officieel voorbij, ondanks dat er nog een paar zeer warme dagen zijn geweest deze maand. “De strandwachten zijn vooral studenten en die moeten ook weer naar school. Bovendien worden ze betaald door de Stichting Strandexploitatie Noordkop en die bepaalt dus ook tot wanneer ze worden ingezet”, aldus Houtveen. Daarmee verklarende waarom de afgelopen weken op echt zomerse dagen er geen strandwachten aanwezig waren op het strand. Alleen in het weekeinden kan de brigade nu nog een beroep doen op de eigen vrijwilligers.

Afgelopen seizoen moest de Reddingbrigade Den Helder negentien keer te hulp schieten om op het strand zoekgeraakte kinderen weer te herenigen met hun ouders. Dat is, uiteraard, in alle gevallen gelukt. Er waren verder 29 serieuze reddingsoperaties, waarbij veel zwemmers op tijd gered konden worden. Een keer lukte dat niet, maar dat was niet bij het strand maar tijdens de zwemtocht naar Texel. Een van de deelnemers kwam daarbij te overlijden, reanimatie door twee leden van de brigade mocht helaas niet helpen.

Bron: Den Helder Actueel