Reddingsbrigade Den Helder

Zon, zee, strand en nieuwe strandwachten

06-06-2016Den Helder – Afgelopen weekeinde zijn de kandidaten geselecteerd voor de mooiste zomerbaan van Den Helder. Enthousiaste kandidaten die goed kunnen zwemmen en nu, door de Reddingsbrigade, verder opgeleid worden tot strandwachten.

Een baan als strandwachter in de gemeente Den Helder is razend populair. Dat blijkt wel uit de aanmeldingen die overal vandaan komen. Maar niet alleen nieuwe kandidaten. Evenals voorgaande jaren waren er wederom kandidaten die terugkomen voor deze mooie zomerbaan op het Helderse strand. Voor de selectie stond onder meer een pittige zwemtest op het programma en is geoefend met Lotus slachtoffers. Daarnaast hebben de kandidaten kunnen genieten van de zon, want in tegenstelling tot vorig jaar was dit een zon overgoten selectie weekend.

In de komende periode worden de nieuwe strandwachters verder opgeleid in onder meer EHBO, reanimatie en AED. Dit alles om uw dagje op en rond het water zo prettig mogelijk te maken. De strandwachters van Reddingsbrigade bewaken het strand in Den Helder. Een strand van ruim zeven kilometer, vanaf strandslag 1 (Huisduinen) tot en met strandslag 7 (Drooghe Weert). Dit gebeurt vanuit de drie reddingsposten Duinoord, Zandloper en Julianadorp. De Reddingsposten zijn al operationeel en worden in de zomerperiode dagelijks bemand door vrijwilligers en betaalde krachten.

De Reddingsbrigade kan niet zonder vrijwilligers. Ook bijdragen aan het werk van de Reddingsbrigade? Stuur een mail aan info@reddingsbrigadedenhelder.nl.

Bron: Den Helder Actueel
Foto: Johan Wijnker