Reddingsbrigade Den Helder

Strandambulance klaar voor het zomerseizoen

29-04-2016Reddingsbrigade Den Helder beschikt over een strandambulance; een terreinvoertuig die gebruikt wordt voor slachtoffervervoer (liggend of zittend) vanaf moeilijk bereikbare plekken als strand en duingebied in de gemeente Den Helder. Daarnaast ondersteund de reddingsbrigade ook de politie bij zoekacties en vermissingen, maar ook de brandweer bij bijvoorbeeld duinbranden. Dit voertuig is herkenbaar aan de opvallende oranje kleur, zwaailichten en sirene en inrichting met brancard en eerste hulpmateriaal. Buiten het zomerseizoen is dit voertuig 365 dagen per jaar, 24 uur per dag inzetbaar en wordt bemand door vrijwilligers op oproepbasis.

Voor komend zomerseizoen heeft het voertuig een metamorfose gehad. De buitenkant is bij de garage opgeknapt, onderdelen vervangen en de bullbar opnieuw in de verf. Echter liet de binnenkant nog aan wensen over en was zeker niet meer van deze tijd. De wens voor een vernieuwde inbouw was groot, echter het budget te klein.

Gelukkig besloot de buurtbrigade Callantsoog (Reddingsbrigade Paal 13) de helpende hand te bieden. Eén van hun twee terreinvoertuigen is afgeschreven, alsmede de inrichting. Zodoende heeft men de keuze gemaakt de inhoud een tweede kans te geven bij reddingsbrigade Den Helder. De materiaalbak, destijds gesponsord door opbouwer 'Revatech', is zaterdag 23 april in ontvangst genomen door de strandwachten van reddingsbrigade Den Helder en reeds ingebouwd. Het materiaal is nu makkelijk te pakken en efficiënt weggestopt. Deze gebeurtenis is positief voor de multidisciplinaire samenwerking tussen de reddingsbrigades en bij beide brigades als succesvol ontvangen. Reddingsbrigade Den Helder heeft als dankwoord reddingsbrigade Callantsoog gebak overhandigd.