Reddingsbrigade Den Helder

Serious Rescue 2015

19-10-2015Beste leden/strandwachten,

Van 18 t/m 21 december 2015 zal de 6e editie van “Serious Rescue” georganiseerd worden, een actie opgezet vanuit Reddingsbrigade Nederland om zo ons steentje bij te dragen aan 3FM Serious Request.

Wil jij ook je steentje bijdragen aan “The Next Generation”? Dat kan, samen met de rest van Nederland zetten wij ons in voor de generatie van de toekomst in oorlogs- en conflictgebieden: kinderen en jongeren die leven onder de meest extreme omstandigheden en daardoor weinig kans hebben op scholing en ontwikkeling. Zij zijn de stille slachtoffers van de oorlog.
3FM gaat samen met het Rode Kruis ook hun stem laten gelden, ze een kans geven om een opleiding te volgen en helpen bij hun persoonlijke ontwikkeling.

Verenigd in “Serious Rescue”, zullen de vrijwilligers van de reddingsbrigade naar Maasbracht varen. Een vaartocht van ruim 100 kilometer, waarvoor 3 dagen in een lang lint van reddingsboten wordt gevaren. Het beginpunt is nog niet bekend overigens. Op de laatste dag zullen de boten over de weg in een colonne getransporteerd worden naar het glazen huis in Heerlen. Het doel van de actie is uiteraard om vooraf en onderweg zoveel mogelijk geld op te halen via sponsoren en andere activiteiten. De kosten van de vaartocht worden gedragen door de brigades zelf en bijdragen van leveranciers, zodat een zo groot mogelijk bedrag ten goede kan komen aan het goede doel.

Wil je meedoen aan deze supermooie ervaring zal het dus niet bij het weekend zelf blijven. Als je je opgeeft om mee te doen zal je ook individueel of gezamenlijk met groepjes ervoor moeten zorgen dat er geld beschikbaar komt. Denk hierbij aan het zoeken van sponsors of bijvoorbeeld lege flessenacties. Om mee te doen zijn wij verplicht een minimale bijdrage van €250,- te doneren aan “Serious Rescue”. Dit is niet alleen voor het goede doel maar ook voor het eten en drinken etc.
Naast het geld dat naar het goede doel gaat zullen ook de brandstofkosten gefinancierd moeten worden. Aangezien het glazen huis dit jaar in Heerlen staat zullen de brandstofkosten niet gering zijn. Het doel is dan ook om een flink bedrag op te halen om niet alleen de kosten te kunnen financieren maar ook een prachtig bedrag te kunnen overhandigen aan het glazen huis.

Voor het meedoen zijn er natuurlijk wel enkele factoren die van belang zijn.
Zo hebben wij minimaal 2 schippers en 4 chauffeurs nodig terwijl wij  met maximaal 8 personen mee mogen doen. Verder is de minimale leeftijd 14 jaar en ten minste in het bezit van brevet Bink ( of een door het brigadebestuur verklaarde vergelijkbare opleiding).
Per team is het maximaal toegestaan 2 leden van 14 jaar mee te laten varen. De minimale leeftijd van de schipper 16 jaar (langzame boot) of 18 jaar (snelle boot). En per deelnemer is een goedkeuring tot deelname van het bestuur van de eigen reddingsbrigade vereist.
Verder willen wij natuurlijk gemotiveerde teamplayers mee die niet alleen meegaan voor de lol maar ook daadwerkelijk hun uiterste best willen doen om een mooi bedrag te verzamelen.
Wees je er van bewust dat het korte nachten en lange dagen zijn en de tocht erg nat en koud kan zijn.

Hoe ziet Serious Rescue er uit!?
Op vrijdagavond zullen de boten te water worden gelaten en voor zover kan klaar worden gemaakt voor de nacht en dagen erna, de boten liggen dan op een afgesloten terrein en worden bewaakt.
Het overnachten zal meestal gebeuren in een sporthal aangezien we met circa 350 man zijn in totaal. Hier slapen wij op veldbedden die beschikbaar zijn gesteld door defensie. Overigens dien je elke avond  je eigen bed klaar te maken en neer te zetten en de volgende ochtend ook weer op te ruimen. De zaterdag en zondag zullen we overdag varen in etappes, in principe word er bij elke stop gewisseld van bemanning i.v.m. onderkoeling. Op de laatste dag zullen we nog een stukje varen waarna de boten getrailerd zullen worden en we met alle voertuigen onder begeleiding van Maasbracht naar Heerlen zullen rijden. Dit is de plaats waar we met zijn allen naar het glazen huis lopen om de cheque te overhandigen.

Lijkt het je leuk om aan deze fantastische actie mee te doen? Geef je dan op voor zaterdag 31 oktober 2015 bij Joffrey Post via joffrey.post@quicknet.nl of 06-43692708

Ps. Bij een te groot animo zal er een loting plaatsvinden. Inschrijven betekent dus niet automatisch meedoen. Echter, als je je inschrijft gaan we er wel van uit dat je ook daadwerkelijk mee gaat en kan indien na de loting blijkt dat je mee mag.